2014-08-24 Woodstock startar på viltspår-SM - går inte så bra

Avresa fredag eftermiddag via södra Värmland där hundpassning av Kevin och Delling hade ordnats. Spöregn hela natten mot lördagen, husse och W funderar på hur det skall gå att ta sig förbi det översvämmade Kristinehamn. Börjar redan innan Karlstad med igensatta vägtrummor och forsande vatten. Vi klarar oss precis förbi innan flera stora vägar spärras av. Lätt som en plätt genom Kristinehamn och sedan vidare mot Älvkarleby. Inkvartering på boende intill fallområdet vid kraftstationen. Hund tillåtet på rummet. Lottning av domare och startordning följdes av en trevlig middag. Kraftigt regn före och under spårläggningen.Ytterligare två fovvar var anmälda, totalt var det 11 startande bassetar. Husse bröt upp tidigt, hade sovit dåligt föregående natt.

Selfie - Woodstock och husse
 
Upp tidigt och promenad med W längs Dalälven nedströms kraftverket. Ut i skogen till klockan 9.00. W och husse startade först i sin grupp. Storvuxen granskog med mogen undervegetation, plan mark. Många viltväxlar. W startade som vanligt, hade koll på spårstarten innan vi gick in i rutan, gick bara rätt in längs ena kanten och fortsatte med näsan i backen. Husse såg blodfläcken i löpan strax utanför rutan. Jättebra arbete fram till den oblodade återgången där W ringade åt fel håll, flyttade ringningen ytterligare åt fel hål och fick tag på ett färskt viltspår. Vi fick så de förhatliga orden : "Nu är ni för långt borta." I och med att vi då ramlade ner på en tvåa var vi ute ur leken, husse tappade koncentrationen men W jobbade på och hittade återgångsvinkeln men sedan rasade allt i och med massiva viltstörningar vilket fick husse att använda ord som uppfattades som kommandon och vi rasade ner på en nolla. Vi fullföljde sedan spåret fram til spårslut och fann klöven.
Husse var ganska besviken ett tag då han vet att W när han har en bra dag mycket väl hade kunnat mäta sig med de tre i toppen. Nu slutade vi på plats 11, som trots de två raka ettorna innebar att vi blev sist av alla.

Grattis till vinnaren Vallebo's Bästa (PBGV) och Henrik Johnsson (SBaK Syd).
Stort grattis även till Rocktrollens Lille Ante (PBGV) och Carina Tihane (SBaK Väst) och till Ustorparbyns Alvar (PBGV) och Jonas Alvarsson (SBaK Öst) som kom på andra, respektive tredje  plats.

Resultat:  Svenska Bassetklubben


Woodstock vid Älvkarleby

Nu räcker det med poserande, nu skall jag leta fiskrens






Inga kommentarer: