2015-01-25 Woodstock säsongsavslutar på Ramsvikslandet

Så himla vackert! Ramsvikslandet igen. Tuff terräng för en kortbening, även tufft för husse. Svårt med snö och isbark. Woodstock ligger ute på sök i 1,5 timma innan det lossnar. Fjorton rådjur (!), en tyskhare, en STOR svenskhare samt två vandrare var till slut på benen. Sprätter rådjur överallt. W kör tyskharen i 15 minuter, släpper, kommer åter för att driva rådjur i 2,5 timma. Buktar, men den öppna terrängen ger rådjuren fördel vs skyttarna, drevet drar till slut iväg på långfart, 5 km.
Husse väntar vid rådjursupptaget på återgång som också påbörjas, men avbryts. Väntar 1 timma, inget händer, samma position på pejlen. Funderar på gris, börjar att vandra i spåret över bergen. 5 km. Försöker blåsa in på 500 m, inget händer. Kommer till slut fram till W som sitter fast i pejlvästen i ett videsnår. Inte lätt att fullfölja returen då. Två rådjur står 30 m från honom och hånler.
 Summering av dagen: Inget skjutet. W ser ut att ha en sjöpungskoloni mellan bakbenen men tassarna är helt oskadda efter 20 km i berget. Blir ingen mer jakt den här säsongen.

Det är naturupplevelsen som räknas.

Husse har ont överallt........

Jakt på Ramsvikslandet igen
Isiga och snöiga hällar
Pungskav
Pungskav en vecka senare

Inga kommentarer: